Kotkan kauppatorilla.

tiistai 25. kesäkuuta 2024

24.6.2024

 

Teimme eilen nuorimman lapsenlapsen kanssa junamatkan Kouvolaan. Ennen oli Kouvolan rautatieaseman vessassa lappu jossa luki että muistakaa vetää jotta kotkalaiset saavat vettä.
Nyt olivat aseman vessat remontissa ja kun ei junassakaan sitä kuuluisaa klosettia ollut niin alkoi jo nousta ns. Kupla otsaan. Kävimme sitten Onnin kanssa läheisen matkahuollon baarin vessassa, jossa saimme kuseksia 2 yhden hinnalla eli eurolla.


Chilipippuri niminen rafla siinä kävelykadulla sai meidät asiakkaikseen tarjouksellaan pizza +limusiini 10 €.
Olin ainut joka jaksoi syödä koko pizzan, PT:n ja Onnin pizzan jämät pyydettiin mukaan.
Kattelin niitä pizzan jäämiä mukana sen parisen tuntia minkä kouvostoliitossa vietimme, mietimme etteivät ne ole enää terveellistä syötävää jos ne kotiimme asti veisi, niinpä ne heivattiin lähimpään roskikseen.


Meillä olisi ollut mahdollisuus käväistä kauppakeskus Veturissa mutta aika ei siihen oikein riittänyt. Käväisimme vain siinä vanhemmassa eli kauppakeskus Hansassa joka oli melkein kuollut paikka. Speden Saluuna siellä kuitenkin vielä oli, ei kuitenkaan käyty edes ovella kääntymässä.
Käveltiin vielä torin kautta rautatie asemalle jos junamme Kotkaan lähti klo. 16:27.
Eli vain tuollainen pikaviitti ja noin 5 tuntia kaikkinensa matkaamme aikaa tuhrautui.



lauantai 15. kesäkuuta 2024

15.6.2024


Los Rodeosin tragediat: lähes tuhat ihmistä on kuollut lento-onnettomuuksissa.


Moni Teneriffan talviasukas tai turisti ei tiedä näistä onnettomuuksista mitään, no eipä näitä  onnettomuuksia myöskään esiin nosteta paikallisten toimesta. Onhan se huonoa mainosta.
Lähemmin pari tapausta 50 vuotta sitten ja 45 vuotta sitten. Nuo linkit kääntyvät ainakin minun koneellani myös suomeksi.





Ehkä lennän sinne etelän kentälle.