Steveco Areena 21.4.2024

maanantai 24. lokakuuta 2011

Luvat kunnossa


Tänään se sitten tapahtui ,postiluukusta kolahti hyväksetty Toimenpidelupa tuulimyllyjen pystytykseen.
Täytyy vaan sanoa että kyllä meni välillä vähän hankalaksi kun toinen mökkinaapuri sai päähänsä vastustaa hanketta vedoten siihen että myllyt pitää kovaa meteliä.
Nämä tuulimyllythän eivät pidä mitään ääntä, se pieni suhahdus mikä näistä lähtee sekoittuu tuulen suhinaan.
Onneksi Haminan rakennusvalvonnasta löytyi järki-ihmisiä ja rakennushanke sai tarvittavan luvan.
Onhan ne tosin tuulimyllyt pystyssä olleet jo kuukaudenpäivät mutta ilman virallista lupaa,kaataahan ne olisi pitänyt jos naapuri olisi asian saanut päättää.
On minulla tuolla mökillä bensalla käyvä aggregaatti,siitä sitä meteliä lähtee ,sen olisin aina vetäissyt päälle naapurin kiusaksi jos tuulimyllyhanke olisi kaatunut.
Lopulliset sähkötyöt tehdään loppuun ensi lauantaina,alkukesä katsellaan riittääkö 2 myllyn teho jääkaapille ja valaistukselle jos ei niin laitetaan tueksi pieni aurinkopaneli,se ei vaadi edes toimenpidelupaa eikä naapurin kuulemista.




5 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Taitaa olla naapuri vain hieman kateellinen. Hyvä, kun järki voitti.

    Terkkuja.

    VastaaPoista
  2. Onneksi sait luvan! Ei ole naapurilla pulisemista sitten. Jos olisi sellainen kamalan korkea iso mylly, silloin voisi jo ääntäkin tulla, mutta noin matalat on varmasti ihan rauhallisia ääneltään
    terveiset Kotkaan ja onnea uudelle läppärille!

    VastaaPoista
  3. Meillä on lähellä noita isojakin myllyjä, ei niistä mitään kunnon ääntä lähde. Jos ihan juurelle menet pieni suhina kuuluu. Muistan vaan kun eräs isäntä kiersi listan kanssa täällä kylällä vastustaaksen niiden pystytystä, ei saanut kuin oman nimensä. Vaimokin sai äijästä tarpeeksen ja lähti käveleen. Annettiin kaverille nimeksi Don Quiote. Terkkuja ja myllyt pyörimään.

    VastaaPoista
  4. Täällä Hamina/Kotka seudulla ollaan rakentamassa lisää noita ookken mainitsemia isoja jättimyllyjä joista lähtee ääntä jos siellä juurella seisoo kuuntelemassa.Näitä isoja myllyjä haukutaan ja vastustetaan lehtien yleisönosastojen kijoittelussa maiseman pilaajiksi ja tuon kuvitellun melun takia.
    Nämä iäkkäät mökkinaapurit luulivat kaiketi että nyt heillä menee se viimeinenkin rauha kun mökkinaapurin pihalle tulee 2 isoa myllyä meluamaan.
    Saman hinta tuli muuten tälle Toimenpideluvalle ja miniläppärille.

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.