Steveco Areena 21.4.2024

torstai 23. toukokuuta 2013

Metsätyömies

             

Olisi tuolla mökilläkin vähän hommia tekemättä mutta aika ei tahdo kaikkeen riittää.
Puita pitää vähän raivata pois aurinkopanelia varjostamasta ja vähän muutenkin pitää metsää harventaa.
Tuollainen moottorisaha tuli monien vaiheiden jälkeen hommattua,kaupat tehtiin jo toisesta oikein ammattimetsurin sahasta (käytetystä) mutta se ei suostunut minun käsissäni käynnistymään.
Tämä hankinta on 30€ kalliimpi mutta ihka uusi ja siinä on parin vuoden takuu.
Yksi erittäin haasteellinen aurinkoapanelia varjostava mänty on kaadettavien joukossa se on kallellaan mökkiin päin ja kiskottava jollakin taljalla kaatumaan toiseen suuntaan.
Miniäni sanoi että siihen on otettava jostain ammattimies sitä kaatamaan mutta kyllä minä sen itse kaadan,jännitystä elämään.


Huomenna taas aamutuimaan golfkentälle jossa käynnistyy vuoden 24:s kierros,viikonloppuna tulee Enni  Kotkaan häihin ja hoitoon. Minulla on kuulemma kuljetushommia sillä suunnalla sanoi PT joten nuo metsurinhommat jää ensi viikkoon.


6 kommenttia:

  1. Hih, siellä sitten eläkeläisen kiireet täydessä tehossaa, pitäisi, vaan ei kerkiä. No, kyllä se aika sitten jostain riittää kuitenkin noihin tärkeisiin hommiin. Kun itse sen puun kaadat, vedätkö samaan aikaan sitä taljalla ja päristät sahalla poikki sitä.
    Terkkuja teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelma:
      Ennen sahausta.
      -Taljan vetohihna laitetaan kaadettavaan puuhun mahdollisimman korkealle.
      -Talja kiristetään tiukalle.

      Varsinainen sahaus.
      -sahataan puuhun lovi kaatosuunnan puolelle.
      -aloitetaan sahaus kaatosuunnan vastakkaiselta puolelta,taljaa kiristetään vielä jotta puu kääntyy kaatosuuntaan ja päristetään puu poikki.
      Täytyy varmistaa että auto on riittävän kaukana ja ettei itse jää kaatuvan puun alle.

      Poista
  2. Vai, että metsuriksi alat:)
    Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.:)

    Terkkuja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsuriksi juu mutta onneksi ei ole tulospalkkaus.
      Terkkuja sinne molemmille!.

      Poista
  3. Minulla kävi siten kun kaadoin ison puun tyttären talon läheltä, sain firmasta kauhakuormaajan lainaksi laiton vaijerin, pitkän, puuhun kiinni, ja sitten ajoin kireälle. Sitten sahasin kaatamiskuntoon, hyppäsin kuormaajan puikkoihin ja vedin puun kumoon. Kallisti ennen kaatoa sähkölinjaa päin. Hyvin meni. Minulla olisi ollut hyvä saha täällä, oltais asuttu hiukan lähempänä olisit saanut lainaksi. Talja on hyvä konsti, mutta minulla ei ollut mitään mihin sen olisin saanut kiinni. Onnea golfiin ja puunkaatoon. Terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys!.
      Olen tähän asti ollut sitä mieltä että mökkiläinen pärjää pokasahalla ja kirveellä , niitä kun rivakasti liikuttelee niin se on varsinaista hyötyliikuntaa.
      Golf kulkee joten kuten.

      Poista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.