Steveco Areena 21.4.2024

perjantai 13. toukokuuta 2016

Funchal 12.5.2016

Curral das Freidas näköalapaikka ja rihkama myymälät.
Näköalapaikalta näkymä alas nunnien laaksoon.Oikealla käytöstä poistettu vanha tie, nykyisin ajellaan turvallisesti tunnelin kautta.
Ei me mitään nunnia täällä nähty samanlaisia papparaisia näkyi kuin missä tahansa muillakin saarilla näkee.
Kuukauden vanhaa poikavauvaa piti PT:n vähän nunnata.

Matkalla Santanaan pidettiin pikku tauko kuvan restauranten pihapiirissä,paikan nimi on Paso do Poiso täältä kääntyy tie polun PR1 aloituspaikkaan Pico do Arieirolle.Nyt ei menty sinne vaan jatkettiin matkaan.

Tämä uskonnollinen muistopaasi (pikku kappeli) kukkineen ja kynttilöineen sijaitsee Faialin ja Santanan puolivälissä joka on nimeltään Faja do Mar.
Piti tuota kuvassa näkyvää kaveria vähän auttaa hän oli sytyttämässä kynttilää mutta ei siinä onnistunut kovan tuulen takia.
Sytytin hänen kynttilänsä autosamme,poltin sitä niin kauan että se paloi kunnolla pistin kynttilä hatun paikoilleen ja ojensin sen tälle kaverille joka oli saamastaan avusta kovasti kiitollinen.

Utelias.
Viimeinen kuva kameralla kunnes se sai vettä kitusiinsa ja tilttasi.

Kännykkä kuva
Santanassakin on Teleferico jonka vaijerit näkyvät kuvassa,kävin pikaisesti paikalla ehkä nähnyt hissiä toiminnassa sen paremmin kuin hissiasemalla henkilökuntaa.
Matkaseuralaisemme Riitta rouva tuli vuoriston ylitys rynkytyksessä huono vointiseksi hän huilaili autossa sen aikaa kun  me kävimme PT:n kanssa paikallisessa baarissa ruokailemassa.
Ajeltiin täältä sitten vähän loivempia tunneliteitä (EN 101) pitkin takaisin Funchaliin.
Vähän meni tuon huonovointisuuden takia päiväretki pilalle

Piti ottaa kännykkä kuva ovesta kun opas oikein bussissa kertoi että vanhassa kaupungissa ovat taiteilijat maalanneet ja koristaneet kaikki ovet. 
Riittakin toipui nopeasti taudistaan joten pääsimme illan suussa syömään paikalliselle nälkäkadulle eli Rua de Santa Maria nimeselle kadulle jolla vieri vieressä hyviä ruokapaikkoja.

Olin ainut porukasta joka söi espadaa.Hyvää oli suosittelen.



7 kommenttia:

  1. Hienot näkymät Nunnalaaksossa ja suloinen nyytti Eijan sylissä:)
    No harmi, kun kamerasi tilttasi, mutta onneksi on nämä kännykät!

    Rua de Santa Marian kadun maalatut ovet ovat hauskoja. Tuota espadaa tuli syötyä monenlaisilla höysteillä, hyvä ettei evät alkaneet kasvaa.
    Tykkäsin kovasti.

    Mukavaa loman jatkoa ja terkkuja myös Eijalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilin vähän tuon espadan ja banaanin makuyhdistelmää mutta banaani oli ilmeisesti paistettu pikaisesti samalla pannulla kuin kala.Ei ollut siis mikään ylimakea liekitty banaani.

      Poista
  2. Hienoja kuvia. Toivottavasti vauvakuume ei tartu Eijaan. Mukavaa loppumatkaa ja lisää kuvia, jos kamera elää.

    VastaaPoista
  3. Hellou!
    Hienoja kuvia. Mikä sun cameran merkki ja tyyppi on? Olen tyystin unohtanut sen. Kohta olisi uuden ja kätevän cameran osto edessä. Meillä ne menevät yksitellen rikki, koska emme pidä niitä lasivitriineissä. Tuo muisti vaan pätkii ja pahasti.
    Hyvää loppumatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera on SONY DSC_HX60V.Sain sen hiustenkuivaajalla kuivaten toimimaan,pikku puhalluksia n.sata kertaa varovaisesti välissä aina pikku tauko ettei kamera kuumene liikaa.

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta!
    Kirjoitin muistiin,

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.