Minulla ja virpomisella ovat nuo juuret kotoisin samoilta seuduilta eli Karjalasta.
Isäni sukuhan on kotoisin Hiitolasta ja äitini puolestaan synkimästä Kymistä. Itse taas en ole oikeastaan mistään kotoisin vaikka kotkalaisena itseäni nykyisin pidänkin.
Ellenin jälkeen tuli naapurirapun tyttö kaverinsa kanssa myös meitä virpomaan samaisella lorulla.
PT maksoi molemmille palkan heti vaikka se kuuluisi perinteisesti hakea vasta Pääsiäisenä.
Kun nyt tulisi vielä joku taitava virpoja joka luki seuraavan loitsun (Virvon varvon vihtasella pajunoksalla paukutan. Läskit luttuhun litistän, rasvapoimut pois pieksän, selluliitit sulatan) niin hänelle voisin kunnon palkan maksaakin.
Mutta kyllä joku ilmeisesti noita on minulle tuon nykyisen ihramahan virponut.
Mie se virvon viisahasti, taputtelen taitavasti, lykkyä tälle talolle; Emännälle perä leviä, Isännälle ihravatsa, Tyttärelle punaiset posket ja Pojalle hyvä hevonen.
Virpojia on käynyt tääälläkin useita, mutta ei noin hienoja noitia kuin siellä! Hauskoja virpomisloruja sinulla, kiitos!
VastaaPoistaHyvää pääsiäisen odotusta!
Samoin hyvää pääsiäisen odotusta.Lorut on muistaakseni täältä > https://varssyja.wordpress.com/virpomisloruja/
PoistaMinunkin äitini syntymäkunta oli Hiitola, joten saman seudun tuulahdusta verissä! Virpojia kaksin kappalein, useimpaankin oli varauduttu
VastaaPoistaMukava tieto.
PoistaMissähän tuo raja kulkee tuossa virpomisessa, kun se täällä on vasta pääsiäis lauantaina.
VastaaPoistaKyllä kait se tämä Palmusunnuntai on se oikea virpomispäivä.
PoistaTytöt sitä enempi meilläpäin harrastaa,joitakin poikia näkyy myös kiinnostavan helppo tapa ansaita suklaan lisäksi vähän rahaa,eivät jaksa pukeutua noidiksi ja koristella niitä risujaan.http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000901345.html