Steveco Areena 21.4.2024

lauantai 26. elokuuta 2017

Terassikelit

 Pidettiin eilen taas PT:n kanssa mökillämme "kahdenmiehen" talkoot  pestiin 3 mattoa ja siivottiin mökin taksua eli takapihaa.Pistettiin pilkotut puut pinoon ja siintä sahaus/pilkkomispaikalta vein ainakin kuuppakärrillä 10 kuormaa mujua kompostiin mätänemään.
Lämmitin saunan ja kävin 4 kertaa järvessä vilvottelemassa, syötiin oma Suomi 100 piknik tuossa mökin terassilla.Ennen kotiinlähtöä viriteltiin pestyt matot terassille kuivumaan.

Terassikelit näyttäisi jatkuvan myös tulevalla Katalonian matkalla, sääennusteet näyttää laskevaa käppyrää mutta eiköhän noissa lämpötiloissa suomipoika pärjää.
Luulen että siinä vuokra-autossa on jonkinlainen lämpömittari ettei tarvitse omaa kinkkumittaria ottaa matkalle mukaan, nähdään siis auton mittarista lämpötila Esson Baarin nurkilla.


Bensa-asemia, Port D'Envalira
Port D'Envalira

Ranskan rajaa lähestyttäessä päätie kohoaa yhä korkeammalle ja korkeammalle. Maisema muuttuu aukeaksi. Port D'Envalira -niminen sola sijaitsee hiukan ennen Ranskan rajaa aivan Andorran itäosassa. Sola on niin korkealla (2408 m) kuin Pyreneiden vuoristossa autolla suinkin pääsee. Tie on Euroopan korkein ympäri vuoden aukipidettävä tie. Halutessaan solan voi alittaa maksullista tunnelia myöten, mutta itse solatie on ilmainen.solan korkein kohta on pilattu. Huippukohtaa koristaa hiekkakenttä ja kolme bensa-asemaa. Harvassa paikassa voi Euroopassa nähdä näin tylyä vuorenylitystä. Useinkin solissa on mukava levähdysalue tai näköalapaikka. Täällä ei. Täällä on suorastaan rähjäistä. Juuri täällä näkee selkeästi, kuinka hamstraus- ja ostosmatkailu on Andorrassa tärkeysjärjestyksessä korkealla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.