Steveco Areena 21.4.2024

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

13.5.2018

 Tänään on Äitien päivä, onnea vaan kaikille äideille.
Oman äitini hauta on kuvassa näkyvällä Laajakosken hautausmaalla, vein hänen haudalleen eilen ruusun.
Jatkettiin matkaa mökille siivoushommiin ja saunan lämmitykseen, 2 kertaa kävin uimassa löylyjen välissä nyt on siis talviturkki heitetty.

 Tämä pesä on mustarastas nimisen lintuäidin, onkohan tässä nyt käynyt niin että linnun pesimärauhaa on häiritty ja hän olisi pesänsä ja poikansa hyljännyt.Kyllähän se mökkinaapuri eilen sahasi moottorisahalla polttopuita ja eihän sellaisessa metelissä pysty muniansa hautomaan vanha Erkkikään saatikka sitten mustarastas.Seuraan tilannetta, eilen en lintua havainnut.

Minkä linnun pesä?.
Toinen lintuäidin pesä on mökkitontimme nurkassa hyvin naamioituneena aluskasvillisuuden sekaan, hyvä etten päälle astunut kun kärräilin haravoituja roskia kompostiin.Pälästyttiin siinä molemmat mustalintu pyrähti pesästä lentoon niin nopeasti etten ehtinyt tunnistaa.Nyt olen yrittänyt lintukirjoista etsiä mikä lintu mahtaisi olla kyseessä, pesässä on 10 munaa ja lintu lähes kokomusta.

Poikani tarjoaa tänään äidelleen,isoäidilleen ja vaimolleen ravintolaruokaa, minutkin on mukaan kutsuttu samoin kuin poikansa Niko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.