Steveco Areena 21.4.2024

tiistai 22. lokakuuta 2019

22.10.2019

Ajeltiin joskus ammmoisina aikoina noita mökkimatkojakin vähän sivuteitä pitkin jo silloin huomioni kiinnittyi Kannusjärvellä olevaan komeaan tuulimyllyyn.
Tutkin vähän ja Bingo, lyötyi oikein maan mainiot kotisivut > http://www.tykka.com/

 Olen tuon myllyn luona piipahtanut ennenkin mutta en ollut käynyt tuolla myllyn tarinoissa kerrotulla pommikoneen putoamispaikalla, tänään  päätin nyt tutkia kaikki nämä lähihistorian paikat.

Tämän tyyppinen kone teki pakkolaskun Tykän pellolle, pakkolaskussa 2 kuoli ja yksi pelastui 
kiipeämmällä koneen siivelle josta hyppäsi maahan koneen ollessa parin metrin korkeudessa.

 Kyltti haudalla.

  Haastattelin pellolla kyntöhommissa ollutta paikallista farmaria hän kertoi että pelastuneen lentäjän kiinniotto tapahtui kuvan keskellä olevan suuren kiven luona.
Ruotuväki lehti 10/2015 kertoo että pelastunut lentäjä oli tuolloin (v.2015) 98 vuotias ja vielä hengissä eläen Ukrainassa.

 Sain farmarilta vielä hyvät reittiohjeet pakokivelle jonka tapahtumat liittyvät kansalaissodan aikaisiin tapahtumiin.Tarina luettavissa tästä >  http://www.tykka.com/pakokivi.html

Pistimellä kiveen hakattu ja pensselillä pönttöön maalattu, sata vuotta eroa.

Talon nimi on Kannusjärven TOK talo, tuo TOK on ilmeisesti lyhennys sanasta talo-osuuskunta.

Vähän jouduin tätä kylttiä hakemaan ennenkuin löytyi.
Tallensin GPS jäljen Pakokiveltä TOK talon Ja Myllyn kautta Hautapaikalle jos ketä kiinnostaa, paikkojen koordinaatit löytyvät Myllyn sivuilta.




1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista lähihistoriaa. Noita paikkoja varmaan on paljonkin kun vin saa ne selville. Tuo mylly on upea kun noin hyvässä kunnossa pidetty.

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.