Steveco Areena 21.4.2024

sunnuntai 3. toukokuuta 2020

3.5.2020

Tämänpäiväinen työleiri on peruttu, pikku sade antoi siihen syyn.

Kattopellit tuohon puuvarastoon on tilattu Parkon kaupasta, tuovat kun ehtivät.
Heräsin ennen kukkoa kun sade rapisi ikkunapeltiin, huvitin itseäni kirjoittamalla seuraavan jutun naistenlehti Annan keskustelupalstalle.



Hieman patikoinnista
Itse innostuin patikoinnista kun näin hotellin uima-altaalla yhden kaverin lukevan Korpelan patikointikirjaa. Kysyin häneltä että saanko vähän katsoa tuota opusta, ja niin siinä kävi että innostuin, tilasin kirjan itselleni ja on niitä sen jälkeen tullut pari muutakin nimenomaan Teneriffan patikointia käsittelevää kirjaa tullut hommattua.
Alkuun kävelin tukeutuen pelkästään tuon kirjan ohjeisiin, totesin sen kuitenkin hankalaksi lukea ja kävellä samanaikaisesti joten hankin GPS laitteen jonka avulla pysyy paremmin kartalla.
Mikon järjestämät retket olen kaikki kulkenut, suosittelen niitä kaikille ja etenkin aloittelijoille, ne hyvin toteutettu Mikko noutaa sovitusta paikasta ja retken jälkeen tuon samaan paikkaan takaisin, jää se ramppaaminen titsojen kanssa pois.
Olen kulkenut myös erinäisissä kaveriporukoissa mm. tuon ukon kanssa jolta altaalla kirjaa lainasin.Ehkä noin puolet retkistäni olen patikoinut yksikseni ja sitä ovat monet vähän kauhistelleet ja pitäneet ei niin turvallisena jos jotakin sattuu, ovat ilmeisesti oikeassa älkää tehkö niin.
Kokeellinen postaus vanhoja muistellen.
[​IMG]
Tänään (14.12. 2015) oli vuorossa patikkaretki ja kiipeäminen Guajaralle Degollada de Ucancan kautta.
Olen käynyt aiemmin Mikon kanssa tuolla ylhäällä matkalla Paisaje Lunariin silloin kavuttiin loivempaa nousureittiä tuonne huipulle.
[​IMG]
Olin liikeella varhain, ajoitin matkani siten että pääsen patikkapolun alkuun heti auringon noustua, kuvassa auringon noususta on kulunut n.1/2 tuntia.
[​IMG]
Näkymää nousu-uralta tässä vaiheessa kuljetaan vielä selvällä polulla.
[​IMG]
Tuonne ylös vasemman kautta se reitti kulkee.
[​IMG]
Vihreät maalukset kivissä toimivat polun merkkinä.
[​IMG]
Näkymä suoraan alas,näkyy paluureitin polku ja vaaleanpunainen Pietras Amarillas kiipeilykallio.
[​IMG]
Nyt ollaan jo huipulla 2718 m. Nousua takana n.650 metriä.​
Puerton tuttavani Pirjo lupasi pitää omat tasavuosi synttärinsä täällä,varasin tuon pöydän hänen käyttöönsä.
[​IMG]
Näkymä alas Parador hotelli näkyy hyvin pienenä ja taustalla siintävät La Gomera ja La Palma.
Säätila tuolla merenpäällä ei ollut paras mahdollinen Gran Canaria näkyi myös mutta huonosti. Paluumatkan laskeutumisen tein tuolta Guajaran vastakkaiselta puolelta.

[​IMG]
Käväisin myös Sanatoriosa ottamassa parit kuvat ja syömässä loput retkievääni ennen paluuta Parador hotellille josta vaellukseni aloitin. GPS Reitti
Tuo Guajaran patikka oli ehkä paras yksin kulkemani.


Nyt kun sataa niin tutkiskelen Puolan matkailukohteita sitä silmällä pitäen että tämä korona häipyy helkkarriin ja uskaltaa taas matkustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.