Steveco Areena 21.4.2024

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

19.12.2021

 

Video jonka huomasin matkakumppanini Blogi sivustolta, kommentoi hänen sivustolleen näin:-

Katselin eilen tuon Trans-Siperian junamatka videon, hetken olin jo valmis tilaamaan uudenmatkan sillä niin paljon jäi näkemättä v. 1989 kun matkatiin yhtä soittoa Moskovsta Habarovskiin.
Tämä reitti taittuu Diesel veturilla ja poikkeeaa pääradasta mm. Baikalin rannoille.Baikal jäi meiltä näkemättä, ohitettiin se yöllä jolloin näkökenttään näkyi vain hinaajan valot.
Ulan-Ude on kaupunki josta meidän junamme jatkoi Habarovskiin kun tässä videossa matkataan Mongolian halki Kiinaan.
Tuo Pekingin junamatka oli meilläkin alkusuunnitelmissa mutta se vaihtui mm. Taivaallisen Rauhan Aukion mellakoiden takia mielestämme turvallisempaan. Muutenkin tuolla matkalla olisi ollut järkevää tehdä pari kolme pysähdystä.Ikimuistoinen reissu silti.

Silloin v.1989 hyttimme oli tälläinen 4:n hengen hytti jonka me 3 suomalaista jaoimme Moskovasta Ulan-Udeen asti mongolialaisen rouvan kanssa. Hänen tilalleen loppumatkan ajaksi tuli hyvän kotikasvatuksen saanut sotilas jonka isä oli korkea arvoinen upseeri.
Etsin netistä tuon matkanjärjestäjän kotisivut ne löytyvät täältä, junamatkaan ei ilmeisesti sisälly matkoja Moskovaan ja matkaan Pekingistä Suomeen.
Jos Pukki maksaa matkan niin lähden muuten en, katselen vanhoja kuvia tuolta matkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.