Kotkan satama 18.8.2024

maanantai 18. syyskuuta 2017

Viitoitusta ja infoa


Vihdoin sain tämän yhden projektin valmiiksi, viimeviikolla oli paikalliseen Rajamarkettiin saapunut tuo puuttuva numero 2 ja pääsin eilen tuon viitan tekemään valmiiksi ja asentamaan mökillemme kääntyvän tien poskeen.

Muistelisin että myös Tjäreborgin lomalennoilla olisi eväiden syöminen kielletty, eilen käytiin mökiltä palatessa syömässä Disasksessa josta tuo kuva on.

Teneriffan matka siis lähee otan mielelläni matkavihjeitä vastaan mielenkiintoisista paikoista, eräs "matka neuvonanta" tripadvisor näyttää sivuillansa mielenkiintoisia paikkoja kuten tämän
Plaza La Glorieta nimisen pikkupuistikon mutta ei tuosta ilmoitetusta osoitteesta sitä löydy vaan se löytyy kokonaan toisaalta eli La Palman saarelta.
En  tiedä kuka näitä tekee ja valvooko noita tekeleitä kukaan, siinä menee virheellisellä tiedon levityksellä monen matka pieleen.
Tätäkin Barrancoa hetken suunnittelin retkikohteekseni mutta kulku siellä on tehty maksulliseksi, jään miettimään onko se sen väärti.
Lähellä Reina Sofian lentokenttää on suosittu pyhiinvaelluskohde Hermando Pedro siellä voisi käydä.


sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Luksusvierailuja


 Lauantaina saapui kesän viimeinen risteilijä Kotkaan en ehtinyt vierasta vastaan joten laivan kuvastakin jää keula piiloon kun lähemmäs satamaa ei nykyisin pääse.
Onni tuli vähän tuon risteilijän jälkeen ja hänen vierailussaan on paljon enempi luksusta kun saksalais-eläkeläisten.Barcelonan tuliaispaita päälle ja hymyä huuleen, paidassa on myös vähän sitä ns.kasvunvaraa joten kyllä sillä pihapeleissä pärjää pari vuotta.

Arvatkaas kuka oli aamun unikekeko no mummo tietysti Onni tuli herättelemään kun mökille pitää lähteä nostamaan se papan soutuvene ylös talviteloille.

torstai 14. syyskuuta 2017

14.9.2017

Kuvassa kesken jäänyt Hotelli kuvattu joskus keväällä v.2012 Thomas Cookin lentsikan ikkunasta.

Maden om bord
Thomas Cookillahan me seuraavaksi lennämme, lupaavat tarjota meille oikein Gastronomisen matkan saas nährä sitten onko pöperö parempaa kuin Finnairilla.
Tutkin vähän missä se keittiö mahtaa sijaita missä nuo lentokoneateriat valmistetaan tässä linkistä löytyy jotain tietoa tosin linkki on jo vanha (v.2010).
Muistelisin että Thomas Cookin menolennon ateriat tehdään Helsingissä ja paluulennon ateriat on tehty jossain päin Kanariaa.Täytyy ottaa viimeistään tarjoiluvaiheessa asia esille.
Finnair kokkaa itse ja ilmeisesti lyhytlentojen meno-/paluuateriat valmistetaan Helsigissä pakastetaan ja lämmitään vasta koneessa.
Jatkan hommiani jotka vaativat nykyisin 6 minuuttia pidemmän työrupeaman kun meillä on nääs tämä kiky-sopimus.

Sinivalkoisin siivin


No niin nyt olen lentoyhtiö Finnairin kanssa sujut, otin heiltä nääs "ulosmaksun" eli muutin Finnair Plus- pisteeni Tax-Free palkintoseteliksi arvoltaan 20€.
Tuolla palkintosetelillä ostin paluulennolla Barcelonasta 5 kpl Fazerin sinistä suklaata jotka maksoivat 4€ /kpl eli yht. saman kuin palkintosetelin arvo oli.
Finnairin Catalaani lentoemo ei vain ollut ennen ollut tuollaista palkintoseteliä nähnyt, hän sanoi momento ja kävi setelini kanssa kysymässä neuvoa viisaanmilta, kävikö ylipurserin vai peräti  koneen kapteenin juttusilla sitä en tiedä missä kävi mutta koneen etupäässä palkintosetelin mysteeri hänelle selvisi ja minä sain suklaani hymyn kera.

Kuvahaun tulos haulle thomas cook
Seuraava lento onkin sitten Thomas Cookin samantyyppisellä koneella eilen varasin heiltä jo käytäväpaikat 28 C ja 28 D.

tiistai 12. syyskuuta 2017

Kotona taas

Monen mutkan ja liikenneympyrän jälkeen ollaan kotona taas.
Tein tuosta matkastamme yhteenvedon kokonaan toiselle blogipohjalle sen nimenä on Manner Espanjassa lukekaa jos  ketä kiinnostaa.
Kuvia saatan tuohon blogiin vielä lisätä jos jotain jäi vielä näyttämättä.

lauantai 2. syyskuuta 2017

Lähtö lähenee


Ajettelin pistää jalkaani tuollaiset sandaalit kuten meillä miehillä kuvassakin on. 
Kengän merkki on muuten Gioseppo ja ne on sieltä köyhien havaijilta eli Teneriffan saarelta Puerto de la Cruzista aikoinaan ostettu.
Ne on kyllä hyvin sisäänajetut mutta ei niitä sinne Mont-rebein patikalle voi jalkaansa pistää sinne pitää laittaa vähän tukevampi kenkä jalkaan.
Ostin tässä vajaa kuukausi sitten jonkinlaiset kaupunkilaispojan nauhakengät niillä ajattelin ensin selvitä tuon vaelluksen mutta kun niissä on aivan sileä pohjakuviointi niin kait se on otettava ...
ihan tuota patikkaa varten kevyet Salomonit mukaan.
Vaellus-sauvan sellaisen keppimallin olen onnistunut hukkaamaan sitä ollaan kyllä "kissojen ja koirien" kanssa etsitty mutta ei vaan löydy.Kalliiksi se tulee tuollainen hukkaaminen täytyy olla jatkossa ja etenkin nyt reissussa tarkkana ennen kaikkea über alles rahat talles.

perjantai 1. syyskuuta 2017

1.9.2017


Katselin vaelluspäivän lämpötiloja läheltä vaellusreittiä Mont-rebei, jos klo. 8 aloittaa niin jopa 12° korkeampi on lämpötila finaalissa.
Ei lämpö luita riko ne voi rikkoa esim. kompuroimalla Caminon lukuisissa rappusissa, suihkussa pitää vaelluksen jälkeen käydä, sen jälkeen on suunnitelmissa käynti Dinosaurus museossa ja tietysti jonkinlaisen ruokapaikan etsiminen.
Lauantaina klo.17:40 (36 tuntia ennen lentoa) avautuu Finnairin internet lähtösevitys,täytyy silloin katsoa mitkä paikat automaatti on meille arponut, jos koneessa on tilaa niin pystyn niitä vielä vekslailemaan.
Matkalaukkuja lähtee mukaan 2 sen lisäksi minulle 1 reppu ja läppäri ja kait PT käsilaukun mukaansa ottaa.Laukut pitäisi olla pakuttuna viimeistään sunnuntai iltana sitten vain pari tuntia unta ja autolla kohti kiitotien päätä eli Flyparkkia.