Steveco Areena 21.4.2024

torstai 11. syyskuuta 2014

Kotkan patsasaista



Tukinuittaja entisessä paikassaan Kotkantien kupeessa.
Käytiin eilen keskiviikkona mökillä vähän puuhastelemassa ja saunomassa kun samanaikaisti Tasavallan Presidentin puoliso Jenni Haukio piti juhlapuheen ja paljasti Tukinuittaja patsaan sen uudessa sijoituspaikassa Karhulan Jokipuistossa.
Olisihan sitä voinut käydä siinäkin tilaisuudessa olisin saanut Jennistä kuvan,nuo minut kuvat tuppaa vaan olemaan sellaisessa epäloogisessa järjestyksessä etten niitä tarvittaessa  löydä kovinkaan helposti.
Tukinuittaja on saanut olla ainakin entisessä sijoituspaikassaan olla vandaaleilta rauhassa ....

Mutta tämä patsas on saanut  päällensä ainakin tervaa ja höyheniä sekä punaista ferreksiä. Viimeaikoina tosin on patsas saanut olla rauhassa.



Satamatyön kunniaksi pystytetty Ahtaaja patsas on kansansuussa saanut nimen lankkuvarkaat.


Sibelius puiston Kotkat veistoksen vesi  pitää katkaista aina suurten yleisötapahtumien ajaksi muuten joku geelipää kaataa altaaseen paketin pesupulveria ja kohta on koko puisto vaahdossa.


Langinkosken alapuolella olevaa muistolaattaa on myös vahingoitettu.
Eräs tarina kertoo että kiveä vasten on teloitettu kansalaissodan aikana 2 punavankia ja laatassa näkyy luodin jäljet muistona tästä .Tämä tarina elää sitkessä mutta se ei pidä paikkaansa,vandaalien kohteena tämäkin on ollut.


Tulipahan mieleeni patsaan siirrosta nuokin jutut,sopuisasti Tukinuittaja siirtyi ei tainnut kukaan edes vastustaa.

2 kommenttia:

  1. Upeita patsaita.Tulipa käytyä jokipuistossa ,kun tukinuitajapatsat,pajastettiin,saihan Jennistäkin kuvan.Nyt on patsas oikealla paikalla.MUkavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä nyt on patsas oikeassa paikassa.

      Poista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.