Steveco Areena 21.4.2024

perjantai 27. maaliskuuta 2020

27.3.2020

Airberlin v. 2015
Hieman lentokoneen ilmastoinnista.
Tuo lentokoneen ilmastointi on ainakin minulle säädetty liian kylmälle, sitä ei voi pitää kokoajan päällä koska se aiheuttaa lähes aina pienen nuhan ja vilustumisen.
Vaikkakin ilmastoinnin päällä pitäminen pitäisi lehtitiedon mukaan auttaa pysymään nimenomaan terveenä.

Tällä viimeisellä tekemälläni Kanarian lennolla oli koneen Airbus 321 ilmastointi säädetty ns. täysille,
se tuntui aristavan jopa silmiä vaikka nuo omassa käytössä olevat venttiilit olivat kiinni.
Tätä silmien aristelua valitti moni muukin enkä vain minä, arvelin tuon teho ilmastoinnin johtuvan koronasta.
Annoin hieman itseäni sivistää tuosta lentokoneen ilmastoinnista, pääpiirteissään se toimii siten että koneen ilma kiertää suodattaminen kautta takaisin matkustamoon, 50% poistuvasta ilmasta korvataan uudella ulkoa otetulla ilmalla.Systeemin väitetään poistavan ilmasta 99% kaikista ilman mikrobeista.
Koko koneen ilma vaihtuu uusimmissa koneissa 2-3 minuutin välein.
Jos siis haluaa suojautua kanssamatkustajien ilmaan yskimiltä viruksilta niin tulisi tuo pään yläpuolella oleva ilmastointi venttiili pitää aina auki asennossa ja suunnata sen puhullus osumaan omien kasvojen eteen siihen kohtaa josta ilmaa omiin kitusiinsa vetää. 
Tuota ilmavirtausta voi verrata suihkussa seisomiseen, jolloin sivuilta tulevat yskökset törmäävät virtaukseen ja ohjautuvat sen mukana kohti lattiaa.
Jos näin tekee niin ainakin minun pitää lentomatkan ajaksi pukeutua kesäkuumallakin vaikka hupulliseen anorakkin jotten vilustu.

Tämä on tärkeää!.
Kaikille tiedoksi, suljin ainakin toistaiseksi tuon Tenerife aiheisen blogini, syynä tähän oli tuon blogin kautta välittyvä roskaposti mainonta. Eräs haittasivusto yrittää noita linkkejä sitä kautta levittää.
Jos tästä blogistani välittyy teille tuollainen ei "toivottu mainos" älkää vaan avatko sitä, sulkekaa ne yläkulman ruksista pois.
Blogini on edelleen turvallinen lukea kunhan muistatte olla avaamatta noita mainoksia.
Poistin myös kävijä laskurin kun sitä on epäilty saasteen lähteeksi.
Kommentit sallin vain Google tilin omistajille.
Kutsuin väliaikaiseksi avustajakseni toisen kirjoittajan näin tällä itseäni viisaanmalla on parempi mahdollisuus päästä tuon roskapostaajan jäljille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.