Steveco Areena 21.4.2024

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Matkan muistelua 17.3.2020

Oli tämän matkan viimeinen päivä, yksi maksettu aamiainen oli vielä nauttimatta, käytiin puraisemassa desayuno pois, huomattiin väen vähentyneen ravintolasalissa ehkä jopa puoleen siintä mitä se parhaimmillaan oli.Tämä johtui luonnollisesti siintä että hotellia oltiin sulkemassa ja pois lähtevien tilalle ei enää uusia otettu.
Bussi nouti meidät ajallaan, istuttiin kuskin taakse etupenkkiin siintä näki hyvin missä mennään.
Bussi oli puolityhjä en tiedä johtuiko sitten koronasta vai ei, hyvin päästiin perille lähes tyhjää moottoriteitä pitkin.Tulomatkallahan kuski ajoi Santiago del Teiden kautta ilmeisti tarkoituksella kun jossain la Lagunan kohdilla oli ollut iso kolari ja tulipalo, näin kuulin kerrottavan.

Jos meni bussimatka jouhevasti niin lähtöselvitys meni suomeksi sanottuna täysin perseelleen.
Voihan olla että aina on joukossa joku joka matkustaa ensimmäistä kertaa eläessään mutta kun lähtöselvitystiskit on selvästi infotauluilla näkyvissä niin täytyy ihmetellä miksi yli 50 ihmistä seisoo vika jonossa.
Matkaoppaita ei ensi alkuun näkynyt mailla eikä halmeilla vasta tuolla lähempänä tiskiä oli yksi ruottalainen poika käsillään ilmaa huitomassa kun ajoi meidän jonosta sinne kuulomattomat pois.
Kun en tiennyt onko kentällä sellaista lähtöselvitysautomaattia josta saa koneeseen nousukortin niin meidänkin piti jonottaa jotta saimme tiskiltä tuo kortin.
Mukanamme siis vain käsimatkatavarat ei ruumaan meneviä matkalaukkuja, tuolla boarding passilla olisimme päässeet kätevästi jonon ohitse.
Tuo lähtöselvitys ja turvatarkastus kestivät niin kauan ettei "kentällä" ehtinyt muuta tehdä kuin vessassa käydä ja ostaa vettä matkaevääksi.

Kuva vuodelta 2017
Päästiin nousemaan koneeseen ajallaan mutta sitten tuli kuulutus että 3 matkustajaa puuttuu, odotellaan
hetki että löytävät oikean lähtöportin.Kului n. 10 minuuttia niin 2 puuttuvaa matkaajaa löytyi, anteeksi pyydellen tallustelivat Matti ja rouva Myöhäinen omille paikoilleen.
Sitten ilmeni että sitä yhtä puuttuvaa matkustajaa ei löydy mistään, kuulutettiin että nyt joudutaan hänen matkatavaransa etsimään koneen ruumasta ja poistamaan.
Kunnes taas ilmeni ettei ketään puutukkaan vaan kyseessä oli tuplabuukkaus ja jonkun matkustajan kaksiosainen nimi olisi tämän härdellin aiheuttanut.
Asiat selvisi mutta menetettiin lentoaikataulu, jäätiin odottelemaan uutta, se tuli kun olimme yli tunnin istuneet paikoillamme.
Päästiin ilmojen teille ja kun koneen kapteeni sammutti turvavöiden merkkivalon alkoi ennennäkemätön
tranppaus vessaan, istuin penkkirivillä 28 ja käytännössä koko ajan tuo jono ylti kohdallani asti ja välillä ylikin.
Ruokailun ajaksi matkustamo henkilökunnan piti oikein pyytää ihmisiä istumaan paikoilleen jotta ateriat voitiin jakaa ja kun ruoka tarjottimet oli sittemmin korjattu pois niin vessassa käynti vaan yltyi.
Lentoemännätkin sanoivat etteivät olleet ennen vastaavaa nähneet.
Kait se oli koronan pelko mikä ajoi ihmiset koneen vessaan käsiään pesemään, jossain Tanskan ilmatilan kohdilla kuulutettiin että vessasta on vesi loppunut.
Suomen päässä ei mitään ongelmia, nyt ollaan kotona karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Sananlasku sanoo kun menee sutta pakoon tulee karhu vastaan, minä lähdin synttäreitäni pakoon ja pandemia tuli vastaan.




2 kommenttia:

  1. Kiitos matkasi kuailusta. pääsi vituaali matkalle täältäkin. Muistatko missä juotiin 60 vuotis kahvisi?
    Miten poikasi perhe?

    VastaaPoista
  2. 6 kymmppis kaffet juotiin Puerton kauppahalilla.Poikani on perheineen edelleen Fuengirolassa, ilmoittelee ettei heillä ole siellä mitään hätää, soitellaan tai skypetellään päivittäin , siellä on tuo ulkona liikumiskielto tiukempi kun meillä.Voi olla poispääsy siirtyy heillä yli suunnitellun kesäkuun lopun.

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.