Steveco Areena 21.4.2024

torstai 14. tammikuuta 2021

14.1.2021

 

Luin tuon Milla Peltosen Erakot kirjan kun kiinnostaa aina vähän erilaiset "elämäntapaintiaanit". Myös Yle teki aiheesta juttua, tästä linkistä pääsee seuraamaan tehtyjä dokumenttejä.

Suomi24 foorumilla nimimerkki erakkomies kirjoitti v.2014 näin: "

Erakoksi Gran kanarialle

Erakkomies

Ensimmäisen kerran kanarialla ollessani vuonna 1995 matkaopas kertoi meille että jossakin laaksossa asustaa mies joka siellä viljelee joitain vihanneksia ja elää erakkona. Itse asun Playa del Inglesissä, eläkkeellä olen ja täydellinen erakkoluonne. En ole asuinvuosien aikana kertaakaan käynyt ravintolassa enkä edes illalla kaupungilla kävellyt. Talvikuukausien aikana lisäksi ärsyttää suunnattomasti kun melkein jokainen vastaantulija puhuu suomea. Lisäksi kun pienellä eläkkeellä sinnittelen joudun käymään halpamarketeissa jonne lyhin reitti kulkee suomalaisten ravintoloiden ohitse. En ole muuta kuin kotona yleensä ja lueskelen paljon.

Olen ajatellut erakoitumista kanssa. Melkein täydellistä eristäytymistä yhteiskunnasta. Osaisiko joku saarella asuva kertoa mistä päin kannattaisi alkaa etsimään jonkinlaista laaksoa jonne voisi rakentaa pikkuhiljaa jonkinlaisen asumuksen. Ei siis taloa vaan ihan alkeellisen majapaikan. Alkuun voisi majoittua telttaan ja luonnontavaroista sitten kyhätä majan. Lämpöä täällä riittää ja vettäkään ei juuri koskaan sada joten ihmeellinen maja sen ei tarvitsisi olla.

Autoa ei ole käytössä eikä edes ajokorttia enää joten hankalaa on alkaa tuollaista paikkaa etsimään. Saako moposkootterin vuokrata ilman ajokorttia?

Paikan olisi hyvä olla edes jonkinlaisen patikointimatkan päässä maantiestä että pääsisi linja-autolla kauppaan. En varmasti usko että tulisin toimeen salaatilla ja muilla vastaavilla. Joten säilykkeitä sitä tarvitsisi ja mausteita. Energiankulutus tietenkin on minimissään kun ei liiku ollenkaan enkä nytkään juuri ruokaa tarvitse. Lisäksi tarvitsen paljon kirjoja kun luen paljon.

Kiitos jos joku osaisi neuvoa. Saaren linja-autokarttaa olen seurannut ja voisin alkuun ihan patikoida katsomaan paikkoja. Onko joku ehkä ollut patikoimassa tuollaisissa laaksoissa joissa ei asu ketään?

Ihan vakavissani minä näitä tiedustelen joten älkää minua syyttäkö sellaiseksi provoilijaksi".


Liitän linkin missä tuo keskustelu on kokonaisuudessaan https://keskustelu.suomi24.fi/t/12161422/erakoksi-gran-kanarialle


Minusta ei tuollaista erämaa erakkoa saa tekemälläkään mutta jonkinlainen kaupunkierakko esim. Puerto de la Cruzissa minusta voisi tulla.

Kaikki mukavuudet pitäisi olla lisäksi telkkari ja netti nyt ainakin ja hyvät bussiyhteydet aivan nurkalla. Erakoitumista voisi ylläpitää siten ettei ole tekemisissä kuin harvojen ja valittujen suomalaisten kanssa.

Kyllähän siellä muutama tälläinen "kaupunkierakko" on , olen nähnyt .

1 kommentti:

  1. Ollaanhan tässä jo melkein vuosi harjoiteltu erakoitumista. Niinpä olis kyllä kiva päästä Inglesiin kuuntelemaan suomihöpinää tutuille baarijakkaroille.

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.