Steveco Areena 21.4.2024

maanantai 9. elokuuta 2021

9.8.2021

 

Tässä sitä ollaan Pärnussa Katariinan kirkon edustalla kultahääpäivä kaffella.

Tultiin siis tänne Tervis hotelliin pakoon sitä ehkä suurempaa merkkipäivähälinää, kun on oltu 50 v naimisissa ja PT täytti vielä seuraavana päivänä tasavuosia (70).

  
Juhlat on nyt juhlittu, Pärnun ruokamarkkinatkin loppu jo, siellä olisi voinut tehdä koronaviiruse testin kympillä. Ei tehty, ihmeteltiin vaan kun ei kukaan käytä maskia, PT:n hieroja tosin sanoi että tänään maanantaina tulee maskipakko pakolliseksi.
Ajeltiin eilen maaseudulla, paikassa Saadre oli Katariinan kirkon ovet avoinna, siispä sisälle kirkkoon kun oli vielä pyhäpäiväkin ja kirkonmenot kohta alkamassa.
Kuva kirkon sisältä.
MUISTAA SAAREN KIRKKONEN METSÄVELJIÄ, JOTKA TAISTELI VIRANOMAISEN VAPAUDEN VASTAAN Neuvostoliiton miehitysviranomaista vastaan ​​1941-1991
Rohkea malmi vastaan ​​voima-vihollinen. On ihanaa kuolla vapaana Riusta.

SIBERIASSA JA VANKILEIRILLÄ KUOLENEN SAAREN KIRKKON POJIEN JA TYTÄRISTEN MUISTIIN 1941-1991
Kotona tuulet itkevät asuinrakennusten raunioissa, ulkomailla haudat, joita ei korista kukat.

Teksti on Google kuvien ehdottama käännös.

Pastorin talo.
Tapasin kirkon edustalla ison partaisen miehen, hän sanoi olevansa kirkon kellonsoittaja, kyselin 
 häneltä Saadre-Tali välisen maantien kuntoa eli onko se kestopäällysttetty,sanoi olevan. Kellosoittaja kyseli vielä mistä päin me ollaan reissuun lähdetty, kehoitti meitä osallistumaan pian alkavaan Jumalan palvulukseen sanoin meillä olevan vähän kiirus joten hän toivotti hyvää matkaa ja Jumalan siunausta.
 
Ajeltiin siis tietä  301 Talin suuntaan kun silmiini osui pellon takana valtavan kokoinen navetta kompleksi, eihän ameriikassakaan noin isoja ole eikä se voi olla enää mikään Neuvostaaikainen kolhoosikaan. 
Ajelin lähemmäs ,ketään ihmistä en nähnyt jolta olisin voinut mitään kesyllä, otin parit kuvat ja sitten poistuttiin PT hoputtamana paikalta. 
 
Tutkin juuri äsken netistä tietoja tuosta navetasta ja löytyihän sieltä ainakin Pärnu Postimees lehdestä useampikin juttu.
Kaappauskuva lehdestä > https://parnu.postimees.ee/6804379/vahtra-suurfarmi-teine-osa-ootab-veel-loomi

Haikara lehahti lentoon tien poskesta, juu eikä tarvitse haikaran meille tulla sen nyytin kanssa me ollaan jo vanhoja ihmisiä.
 
Tämä taitaa olla menneen vallan aikainen rakennus.
Tankattiin auto ja etsittiin hyvää kahvipaikkaa jota tämä tankkauspaikka ei ollut.
Tätä Golfkenttää en ole pelannut mutta ei menty kahvillekaan, ajeltiin takaisin Pärnuun , matkalla poliisi pysäytti halusi tehdä ajokortin ja passin. Ajokortin näytin, passi en. Poliisi rouva kyseli miksi passi ei ole mukana sanoin etten poistu Viron alueelta joten en tarvitse passia tällä kiertoajelulla, rouva ymmärsi luuli kait että olen käynyt viinan hakureissulla Latvian puolella.

Hyvä kahvipaikkakin löytyi mutta vasta iltaruokailun jälkeen.
 





2 kommenttia:

  1. Isosti onnea kultahääpäivän johdosta ja mukavaa reissunjatkoa teille!
    Ehkäpä vielä joskus sinne kotisaarellekin tiemme vie...

    VastaaPoista

Kommentointisi ilahduttaa.Vastaan kun ennätän.